top of page

GIVE ME BACK MY YOUTH

(prehransko dopolnilo)
Sestavine:

KOLAGEN, KOLOSTRUM

Je Give Me Back My Youth eliksir mladosti?

Izdelek Give Me Back My Youth vključuje kolostrum in kolagen ter lahko pomaga pri krepitvi kosti, pomlajevanju kože in zagotavljanju podpore sklepom v telesu. Pomaga pri respiratornih infekcijah, podpira krepitev imunskega sistema  in zdravja prebavil.


Je edinstven izdelek, ki bo v kombinaciji s CLEAN SLATE kapljicami ustvarjal najboljši možni učinek za telo, celice, vezi in mišice.  


Opis in delovanje sestavin v GMBMY 

 

KALOGEN

Kaj je kalogen?

 

LEP VIDEZ IN MOČNO TELO

Kolagen bi najenostavneje opisali kot lepilo, ki drži naše telo skupaj. Gre za beljakovino, ki spada med strukturne proteine z glavno funkcijo dajanja opore in oblike. Poleg tega je odgovoren tudi za lepo kožo, saj predstavlja 70 % vseh beljakovih iz katerih je sestavljena.

Je najbolj zastopana beljakovina v telesu in igra ključno vlogo pri kosteh, mišicah, ožilju, sklepih in koži. Sodeluje pri več pomembnih funkcijah, vključno z zagotavljanjem ustrezne strukture kože, kjer igra vlogo pri njeni krepitvi, elastičnosti in hidrataciji. Kolagen spodbuja proizvodnjo beljakovin, kot sta elastin in fibrilin, ki pomagajo pri strukturi kože. Ima tudi vlogo pri zaščiti sklepov in hrustanca v telesu. Dodajanje kolagena lahko izboljša simptome osteoartritisa in zmanjša splošno bolečino v sklepih, zagotavlja pa tudi strukturo žilam. Brez ustrezne količine kolagena lahko krvne žile postanejo manj elastične in prožne, kar lahko privede do ateroskleroze, zožitve arterij. Kolagen pomlajuje kožo, blaži sklepe ter krepi mišice.

Čeprav ga telo samo proizvaja vsak dan, se njegova proizvodnja s staranjem upočasni. Po 20. letu izgubljamo minimalno 1 % kolagena letno, pri ženskah pa se ta proces še dodatno pospeši v obdobju menopavze.

 

Upad najprej opazimo na:
-    koži, ki postane manj prožna, izgublja vlago
-    nastanejo in poglobijo se gubice, celulit in strije,
-    nohti postanejo krhki in izgubijo svoj sijaj,
-    lasje so lomljivi, suhi in redkejši

Poleg zunanjih znakov lahko primanjkljaj privede tudi do simptomov, kot so
-   bolečine v sklepih
-   hormonsko neravnovesje
-   napihnjenost
-   in druge prebavne težave

Uporabljen je hidroliziran goveji kalogen.

Ob uživanju kalogena se priporoča tudi vnos C vitamina, saj bistveno poveča njegovo absorbcijo. KOLOSTRUM

Kaj je kolostrum?

 

VZDRŽUJTE ZDRAVJE VSE ŽIVLJENJE 

Je prva tekočina, ki jo pri sesalcih izloča mlečna žleza. Pojavi se takoj po porodu in v prvih urah dojenja. Kot prvo živilo sesalca je ključnega pomena za razvoj imunskega in endokrinega sistema.
Razna ljudstva že tisočletja poznajo pozitivne učinke uživanja kolostruma. Zelo je cenjen tudi v ajurvedski medini. Danes številne študije preučujejo njegov potencial za uporabo v prehrani in zdravstvu.

 

Je naravno živilo, ki vsebuje veliko aktivnih učinkovin:
-    rastne dejavnike (EGF);
-    imunske dejavnike: imunoglobuline, lizocime, laktoferin in citokin;
-    hranljive snovi: vitamine (provitamin A, B12, C, D, E), glucide in minerale (natrij, kalij, magnezij, kalcij, železo, fosfor in cink)


Kolostrum je bogat s hranili, protitelesi, encimi in epitelijskimi rastnimi faktorji (EGF).
Primeren je za krepitev naravne obrambe telesa.
Goveji kolostrum je podoben človeškemu, le da je več kot 40 krat bogatejši z imunoglobulinom. 


-    Je bogat s protivnetnimi spojinami in beljakovinami, ki se borijo proti številnim boleznim.
-   Vsebuje pomlajevalne spojine, ki pomagajo pri ponovni vzpostavitvi integritete črevesnega trakta, živčnega sistema in drugih telesnih tkiv, ki tvorijo organe in žleze.
-    Vsebuje tudi imunoglobuline G, A in M, ki igrajo ključno vlogo pri boju proti okužbam in krepitvi imunskega sistema.

Podjetje zagotavlja, da kolostrum pridobivajo iz ekološke kmetije od krav, ki se prosto pasejo na zelenih travnikih in da noben teliček ni in ne bo s pridobivanjem kolostruma oškodovan. Večkrat izražena skrb potrošnikov, da zaradi uporabe kolostruma v fitoterapiji in fitokozmetiki telički ne bi dobili dovolj kolostruma, je odveč. Krava pridela toliko kolostruma, da vedno ostaja višek.

Za konec še nekaj prednosti novega ROOT izdelka, ki so ga poimenovali GIVE ME BACK MY YOUTH ali v obliki kratice GMBMY:

Kombinacija kolagena in kolostruma na tržišču pri strankah daje ob zelo kratkem času uporabe daje odlične rezultate. Poročajo o izboljšanju kože, las, črevesja, o odličnih regeneracijah sklepov, mišic in vezeh.

 

Po kolostrumu pogosto posegajo vrhunski športniki, saj kolostrum s svojimi rastnimi in imunskimi dejavniki poskrbi za hitrejšo regeneracijo po napornih vadbah in tekmovanjih in seveda boljšem splošnem počutju zaradi dviga naravne odpornosti.


Izdelek GMBMY zavira staranje in obnavlja vaše celotno telo.

 

Priporočena dnevna doza s strani podjetja The Root Brands je 1x čajna žlička GMBMY dnevno. Pakiranje zadostuje za en mesec.


https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2021.651721/full

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8308243/

GMBMY Suplement Facts.png
bottom of page